officeart horizontal  

 

Υγεία

Κοροναϊός : Εκτοξεύτηκαν σε 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα

5 Μαρ, 2020 - 02:03
Κοροναϊός : Εκτοξεύτηκαν σε 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο λοιμωξιολόγος – εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήτης Τσιόρδας ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας τα κρούσματα ανέρχονται σε 31. Όπως ανέφερε ο ίδιος από τους 24 ταξιδιώτες που ήρθαν από το Ισραήλ οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ακόμα ότι έχουν εξεταστεί πάνω από 400 επαφές των ταξιδιωτών για να εντοπιστεί αν και συγγενείς ή οικείου τους είναι επίσης θετικοί στον κοροναϊό. Από τους 21 συμπολίτες μας που βρέθηκαν θετικοί οι εννιά νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίο, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Από τους εννέα ασθενείς, μόνο ο ένας παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα. Πρόκειται για τον 66 άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία.

Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Κρήτης ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν θα λειτουργήσει για 48 ώρες καθώς εξετάζεται 20χρονος που έχει ταξιδέψει μαζί με το συγκεκριμένο γκρουπ. Σύμφωνα με τον ίδιο τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στην χώρα μας αλλά με τα μέτρα που λαμβάνονται στόχος είναι να καθυστερήσει η γρήγορη διασπορά της νόσου.

96.000 κρούσματα σε 80 χώρες

Σε περισσότερες από 80 χώρες που κόσμου έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Σύμφωνα, όμως με τον κ. Τσιόδρα τα κρούσματα είναι πολύ παραπάνω, ίσως και εκατοντάδες φορές παραπάνω καθώς είναι μικρή η δυνατότητα καταγραφής σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας. «Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη είναι σε μια επιδημική φάση πολλαπλών μεταγωγών» ανέφερε ο ίδιος και τόνισε σε αυτή τη φάση η πρόληψη θα βοηθήσει στην όσο το δυνατόν μικρότερη μεταφορά. Τριανταοχτώ χώρες της Ευρώπης εμφανίζουν περιστατικά της νόσου με την Ιταλία να έχει πάνω από 2.000 κρούσματα και η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία περίπου 200.

in.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software