Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Υγεία

Covid 19 στο ''πορτοκαλί'' η Σάμος, τι πρέπει να προσέξετε

0
0
0
s2smodern

Σε επίπεδο αυξημένης επιτήρησης βρίσκεται η Σάμος (πορτοκαλί ζώνη) με βάση τον χάρτη  υγειονομικής ασφάλειας που ισχύει απο σήμερα στην χώρα μας, με τα κρούσματα συνολικά από τον Μάρτιο να έχουν ξεπεράσει τα 100 και να πληθαίνουν καθημερινά. Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 - Επιτήρησης, Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου). Δείτε τι πρέπει να ξέρετε:

portokali synagermos

portokali synagermos1

portokali synagermos2

portokali synagermos3

portokali synagermos4

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.