officeart horizontal  

 

Υγεία

Πανυγειονομική κινητοποίηση την Τρίτη 23/02

22 Φεβ, 2021 - 08:02
Πανυγειονομική κινητοποίηση την Τρίτη 23/02

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, που κινητοποιούνται και πάλι στις 23-2-2021 για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρες στελεχωμένο, με μόνιμο προσωπικό και επαρκώς χρηματοδοτούμενο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού.

Για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της επιδημίας, απαιτείται να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, τις συγκοινωνίες και να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στην Σάμο και την Ικαρία. Αν και η επιδημιολογική εικόνα εξακολουθεί να επιβεβαιώνει την εξάπλωση της επιδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας εργαζομένων και κατοίκων των νησιών μας, αλλά συνεχίζει να «κουνάει το δάκτυλο» απειλητικά στις λαϊκές οικογένειες, που πληρώνουν με αυξανόμενη ανεργία και φτώχεια τις συνέπειες της επιδημίας.

Αντί για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την επιδημία για να «ξεφορτωθούν» όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει και να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και Πρόνοια.Επισημαίνουμε ότι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στις δημόσιες μονάδες της περιοχής θα μεγαλώσουν με τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία κατά 572 εκατ. ευρώ.

Γι’ αυτό, στο «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» (Έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη), που αποτελεί τη βάση για τα νέα «Μνημόνια», καταγράφεται ότι η επιδημία «δημιουργεί και σημαντικές ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στην Ελλάδα και κυρίως τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.». Στην πολιτική, που μετατρέπει ακόμα και την πανδημία σε πηγή κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των υγειονομικών. Απαιτούμε: - Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας και να ενταχθούν σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. - Πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες. - Να στελεχωθούν τώρα τα νοσοκομεία σε Σάμο και Ικαρία. Καμία μονήρης ιατρική ειδικότητα στα νοσοκομεία των νησιών μας. - Να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία των Κέντρων υγείας, ιδιαίτερα στο Βαθύ της Σάμου και στον Εύδηλο της Ικαρίας. - Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού . Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. με προσλήψεις και εξασφάλιση των δόσεων των εμβολίων. - Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες εμβολιασμού στα νησιά μας για τους κατοίκους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και για ΑΜΕΑ. - Στελέχωση όλων των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων στα νησιά μας, με μόνιμους ιατρούς γενικής ιατρικής και το αντίστοιχο νοσηλευτικό προσωπικό και καθαριότητας. - Να στελεχωθούν τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. - Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς κιάλλων εργαζομένων που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. - Συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργασιακούς χώρους , σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στα σώματα ασφαλείας και στο στρατό Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Σταμάτης Φιλιππής Μανώλης Παχυμανώλης

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software